Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Regióny

Poliklinika v Senici bude mať nový vzhľad i moderné vybavenie

Stavebné práce začínajú rekonštrukciou parkoviska, kde bude vyznačených 67 kolmých a pozdĺžnych parkovacích miest.

Senica 10. júla (TASR) – Zakúpenie zdravotníckej techniky, zateplenie fasády, vybudovanie bezbariérového vchodu a rozšírené parkovanie čaká mestskú polikliniku v Senici. Na projekt rekonštrukcie a modernizácie, ktorý začali realizovať v týchto dňoch, získala Poliklinika Senica, n.o., nenávratný finančný príspevok vo výške 1,087 milióna eur z Operačného programu zdravotníctvo. Práce by mali byť ukončené v októbri tohto roka.

Z celkovej sumy je najväčšia časť vyčlenená na nákup prístrojov. Za približne 920.000 eur získajú adekvátne prístrojové vybavenie ambulancie pneumológie a ftizeológie, klinickej onkológie, kardiológie, anesteziológie a intenzívnej medicíny, tiež ambulancie všeobecných lekárov a lekárskej služby prvej pomoci. Najväčšími položkami budú prístroje pre biochemické laboratórium a digitálny röntgen, čím sa zvýši kvalita a efektivita diagnostiky, pričom pacienti už nebudú musieť čakať na snímok. V laboratóriu pribudne robotizovaná linka.

Stavebné práce začínajú rekonštrukciou parkoviska, kde bude vyznačených 67 kolmých a pozdĺžnych parkovacích miest. Zateplením fasády zdravotníckeho zariadenia sa o 39,8 percent zníži jeho energetická náročnosť, čo predstavuje ročnú úsporu cca 11.000 eur. Nový bezbariérový vstup vznikne v priestoroch bočných vchodových dverí.