Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Poľská cyklistka si poranila hlavu, zasahoval aj vrtuľník

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Pomoc záchranárov potrebovala v nedeľu 22.mája 58-ročná žena,ktorá po páde z bicykla na cyklochodníku v pieninskom národnom parku utrpela vážne poranenie hlavy. Zaviezli ju na traumatológiu v Poprade.

Červený Kláštor 23. mája (TASR) - Posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe (ATE) z Popradu letela v nedeľu 22. mája vo večerných hodinách do obce Červený Kláštor v okrese Kežmarok. Pomoc leteckých záchranárov potrebovala 58-ročná žena poľskej národnosti, ktorá po páde z bicykla na cyklochodníku v pieninskom národnom parku utrpela vážne poranenie hlavy. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ATE Zuzana Hopjaková.

Na mieste ju ošetrili privolaní členovia Horskej záchrannej služby. Následne ju previezli k vrtuľníku, ktorý pristál na lúke za obcou. „Lekárka leteckých záchranárov si pacientku pri vedomí prevzala do svojej starostlivosti. Poskytla jej ďalšie neodkladné ošetrenie a po preložení na palubu vrtuľníka bola v stabilizovanom stave prevezená na traumatologické oddelenie do nemocnice v Poprade,“ informovala Hopjaková.