Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Poltár chce po rokoch obnoviť premietanie v dome kultúry

Ilustračná snímka. Foto: TASR Alexandra Moštková

Dom kultúry prešiel pred dvomi rokmi rekonštrukciou a dnes sa plne využíva na kultúrne akcie. Absentuje v ňom však premietacie zariadenie.

Poltár 17. apríla (TASR) - V Poltári chcú obnoviť kino. Mesto požiadalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR o poskytnutie regionálneho príspevku vo výške viac ako 67.428 eur. Za túto sumu plánuje obstarať nové moderné technologické zariadenia, ako sú ozvučenie, premietacie zariadenie a opona.

Poltárske kino bolo kedysi súčasťou tamojšieho domu kultúry, pred niekoľkými rokmi však s premietaním skončilo. Zariadenie bolo totiž značne zastarané.

Dom kultúry prešiel pred dvomi rokmi rekonštrukciou a dnes sa plne využíva na kultúrne akcie. Absentuje v ňom však premietacie zariadenie. "V oblasti príprav viacerých kultúrnych podujatí je v dnešnej dobe toto zariadenie nevyhnutné. Samospráva chce preto v rámci projektu Podpora a rozvoj v oblasti kultúry obstarať modernú techniku a obnoviť premietanie filmov," informuje mesto.

Podľa primátora Petra Sitora chce samospráva využívať kino na premietanie filmov pre školy, v rámci edukačného procesu, tiež v oblasti environmentálnej, prevenčnej a vzdelávacej činnosti. Mesto podľa neho plánuje v budúcnosti vytvoriť aj film, ktorý má byť zameraný na históriu okresu Poltár, na život vo vojnovom, medzivojnovom a povojnovom období, rozvoj tehliarstva či sklárstva až po súčasný život obyvateľov okresu.