Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Polytechnickú školu v Liptovskom Mikuláši nevyradia zo siete škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Diskusia k téme trvala približne štyri hodiny.

Liptovský Mikuláš/Žilina 26. februára (TASR) - Výučba na Strednej odbornej škole polytechnickej v Liptovskom Mikuláši nateraz zostáva zachovaná. Rozhodli o tom žilinskí krajskí poslanci, ktorí na pondelňajšom rokovaní nepodporili návrh na jej vyradenie zo siete škôl.

Diskusia k téme trvala približne štyri hodiny. Vzdelávanie malo podľa návrhu prejsť od 1. septembra budúceho roka na ďalšie stredné školy v rámci regiónu Liptov. Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová racionalizáciu zdôvodňuje ekonomickou neudržateľnosťou aj nízkym počtom žiakov. Kraj chce docieliť vyššiu kvalitu a sústredené využitie investícií. Niektoré zo škôl by sa tak mali v budúcnosti popresúvať a spojiť do väčších areálov.

Proti krokom ŽSK sa v Liptovskom Mikuláši zdvihla vlna nevôle. Krajskí poslanci z Liptovskomikulášskeho okresu viackrát stiahli návrh z rokovania. Za zachovanie školy sa zasadzujú poľnohospodári, potravinári či Združenie miest a obcí Liptova. Potrebu jej rozvoja podporil začiatkom roka aj minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD).