Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

POPLACH na štadióne v Liptovskom Mikuláši: Evakuácia dvadsiatky žiakov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Hasiči momentálne zasahujú na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši, kde dochádza k úniku čpavku.

Liptovský Mikuláš 24. augusta (Teraz.sk/TASR) - Všetky záchranné zložky aktuálne zasahujú na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši, kde došlo k úniku čpavku. Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) informovala, že na štadióne sa v čase úniku nachádzalo 23 osôb, z toho 19 žiakov, ktorých hasiči pomohli evakuovať do bezpečia.

"Situácia naďalej trvá aj po zasadnutí krízového štábu. Na miesto prichádza Záchranná brigáda HaZZ zo Žiliny, ktorá premeria koncentrácie na potrubí na miestach potenciálneho úniku. K zraneniu osôb nedošlo, unikol plynný čpavok len z prívodného potrubia, ktorý sa rozptýlil v ovzduší,“ uviedol Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Dodal, že po úniku čpavku na zimnom štadióne je potrebné, aby občania opustili jeho okolie. „Zároveň je potrebné, aby si pozatvárali, prípadne utesnili okná, vypli klimatizáciu a ventiláciu,“ upozornil.

Merania v okolí štadióna preukázali bezpečnú koncentráciu čpavku


Aktuálne merania hasičov na viacerých miestach v okolí zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši preukázali, že koncentrácia čpavku v ovzduší je bezpečná. Informáciu pre TASR potvrdila riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

Obyvateľom teda nehrozí žiadne akútne ohrozenie zdravia. „Na štadióne pracuje špecializovaná firma. Tá momentálne opravuje poškodené potrubie, z ktorého čpavok unikal,“ uviedol Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.