Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Všetky popradské cintoríny budú počas sviatkov otvorené nonstop

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V Poprade sú všetky cintoríny až do piatka nepretržite otvorené, no je potrebné dávať si pozor na zmeny v doprave.

Poprad 30. októbra (TASR) – Všetky cintoríny v mestských častiach mesta Poprad budú od pondelka až do piatka 3. novembra otvorené nonstop. Informoval o tom hovorca miestnej samosprávy Marián Galajda s tým, že občania sa musia pripraviť na dopravné obmedzenia.

„Na najväčšom cintoríne vo Veľkej bude zo stálych parkovacích plôch výjazd cez bočnú bránu parkoviska smerom na Jarmočnú ulicu. Vpravo pri vstupnej bráne sú vymedzené parkovacie miesta pre ZŤP. Pri hornej bráne, pri ceste smerom na Veľký Slavkov pred železničným priecestím, je pripravené označené dočasné parkovisko,“ uviedol Galajda. Poľná cesta smerom k družstvu v Spišskej Sobote bude mať dočasne odstránený zákaz vjazdu a bude jednosmerne sprejazdnená smerom na Brokofovu ulicu. Na tejto ceste bude zároveň možnosť pozdĺžneho parkovania.

Na pohrebisku v Poprade-Veľkej mesto pripravilo viac veľkoobjemových kontajnerov, zároveň sú posilnené ich vývozy a frekvencia kontroly. Na všetkých pohrebiskách sú pre návštevníkov k dispozícii aj vrecia určené na zber a vývoz biologického odpadu.

„V Matejovciach bude zákaz státia na Kopernikovej ulici do 6. novembra dočasne zrušený, občania tak budú môcť na tomto mieste parkovať. Na strážovskom cintoríne je pre nich k dispozícii parkovisko pred hornou bránou,“ doplnil hovorca.

Mestská hromadná doprava (MHD) bude do stredy 1. novembra na linke č. 3, vychádzajúcej z autobusovej stanice a spájajúcej sídliská Západ a JUH III s mestskými časťami Spišská Sobota a Veľká, posilnená o dva spoje v oboch smeroch v poludňajších a popoludňajších hodinách. „Žiadame všetkých návštevníkov, aby predovšetkým pri parkovaní rešpektovali pokyny hliadok mestskej a dopravnej polície, ako aj pracovníkov pohrebno-cintorínskych služieb. Vzhľadom na očakávaný veľký počet návštevníkov na osobných motorových vozidlách, odporúčame využiť MHD so zastávkou priamo pri cintoríne v Poprade – Veľkej,“ upozornil hovorca.

Ďalej dodal, že na Sviatok všetkých svätých sa o 15. hodiny pri hlavnom kríži na starom cintoríne v Poprade – Veľkej uskutoční tzv. dušičková pobožnosť za účasti rímsko- a gréckokatolíckych kňazov. „Mestská polícia bude počas týchto sviatočných dní vo zvýšenom nasadení najmä v okolí cintorínov, kde bude pomáhať pri riadení dopravy a zabezpečovaní verejného poriadku. V tomto kontexte bude zabezpečená súčinnosť aj so štátnou políciou,“ uzavrel Galajda.