Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Poprade prerozdelili dotácie pre šport, seniorský hokej nedostal nič

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mestské športové kluby od mesta žiadali pomoc vo výške viac ako 1,2 milióna eur. Radnica prerozdelila sumu 456.560 eur.

Poprad 25. februára (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Poprade v stredu (24.2.) odsúhlasili dotácie pre mestské športové kluby. Tie od mesta žiadali pomoc vo výške viac ako 1,2 milióna eur. Radnica prerozdelila sumu 456.560 eur.

„Historicky prvýkrát sme dosiahli istú zhodu medzi troma hlavnými športmi v Poprade, ako je hokej, futbal a basketbal. Na poslednú chvíľu sa ešte presunula časť zdrojov z hokeja a futbalu na basketbal. Je to jediný ženský šport, okrem hokejového družstva žien, ktorý sa prezentuje na slovenskej úrovni. V meste chceme podporiť aj ženský šport,“ uviedol 1. viceprimátor Popradu Igor Wzoš. Najvyššiu sumu od mesta dostane Futbalový klub Poprad, ktorému pridelili 139.000 eur, z čoho pôjde 80.000 eur na činnosť žiackych a mládežníckych kategórií. Hokejový klub Športový klub polície Poprad na podporu žiackych a mládežníckych kategórií dostane od vedenia mesta dotáciu 59.000 eur, Basketbalová akadémia mládeže Poprad si prilepší o 82.000 eur. Hokejistky dostanú od mesta dotáciu vo výške 10.000 eur.

Jednotlivé žiadosti posudzovali členovia komisie školstva, športu a mládeže pri MsZ Poprad. Poslanci rozdelili medzi športové kluby 325.560 eur. V rezerve mesta zostala nerozdelená suma vo výške 131.000 eur. Na rozdiel od minulých rokov seniorský hokejový klub tento rok dotáciu nedostal. „Verím, že v krátkom čase sa podarí usporiadať vzťahy v rámci hokejového klubu a dostane sa do reálnych čísel. Dúfam, že sa hokej v Poprade udrží a pôjde ďalej. Rezerva, ktorá zostala, sa môže prerozdeliť aj neskôr. Nemusíme všetko minúť hneď,“ dodal Wzoš.