Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Kandidatúru na post predsedu PSK ohlásil viceprimátor Pavol Gašper

Na archívnej snímke Pavol Gašper. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Okrem toho sa bude uchádzať aj o miesto krajského poslanca za okres Poprad.

Poprad 22. júna (TASR) – Druhý viceprimátor mesta Poprad a zároveň poslanec mesta, 51-ročný Pavol Gašper (nezávislý) ohlásil svoju kandidatúru na funkciu predsedu Prešovského samosprávneho kraja. Okrem toho sa bude uchádzať aj o miesto krajského poslanca za okres Poprad. Uviedol to dnes po skončení zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Poprade.

"Môj program je jednoduchý. Dá sa zhrnúť v troch základných slovách, a to práca, prostredie a prosperita. Základná myšlienka je poskytnúť prácu maximálne možnému počtu ľudí a vytvoriť im také pracovné podmienky, aby sa vracali späť na východné Slovensko," priblížil Gašper. Program, ktorý popradský viceprimátor ponúka svojim voličom, vychádza z občianskej iniciatívy Verejnosť pre rozvoj východu. Ide o rozvojový program pre Prešovský a Košický samosprávny kraj. "Zavedením tohto programu je možné vytvoriť až 25.000 pracovných miest. Ide prevažne o robotnícke povolania, ale aj o manažérske pozície," priblížil.

Dôraz kladie aj na životné prostredie. "V neposlednom rade veľkú úlohu v tomto programe zohráva aj voda, ktorej v súčasnosti ubúda. Vidíme, že aj na Slovensku sa začal nekompromisný boj. Program je reakciou na všetky tieto veci, ktorým čelí východné Slovensko," povedal popradský viceprimátor.

Gašper je ženatý, otec šiestich detí. Po absolvovaní vysokoškolského štúdia sa venoval výskumnej a vývojovej práci na vysokej škole technickej v Košiciach a v Slovenskej akadémii vied. neskôr pracoval v Naftoprojekte v Poprade. V roku 2001 založil certifikačnú spoločnosť.

V Prešovskom kraji zatiaľ ohlásili svoj záujem kandidovať na post predsedu PSK v tohtoročných regionálnych voľbách traja záujemcovia. Mimoparlamentná strana Šanca nominovala Prešovčana Františka Oľhu. Kandidovať chce aj primátor Levoče Milan Majerský (KDH). Funkciu predsedu VÚC v Prešovskom kraji by chcel aj piaty raz po sebe zastávať súčasný predseda PSK Peter Chudík (Smer-SD). Ten vedie samosprávny kraj 16 rokov, od vzniku krajských samospráv.