Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Poprade sa začalo s kosením verejnej zelene

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Kosenie trávy bude prebiehať postupne v smere z centra mesta cez jednotlivé sídliská až do ostatných častí mesta.

Poprad 5. mája (TASR) – V metropole pod Tatrami začína v týchto dňoch kosba trávnatých plôch v správe mesta Poprad. Ide o súčasť opatrení pri vytváraní a ochrane zdravého životného prostredia pre občanov mesta.

"Základnými dôvodmi pre kosenie trávnatých plôch je estetické a predovšetkým zdravotné hľadisko. V mestskom prostredí sú totiž práve trávy a buriny najrozšírenejšími a najväčšími alergénmi. Vďaka systematickej údržbe v podobe kosenia verejných priestranstiev trávy a buriny nedosiahnu generatívnu fázu, čím sa darí alergizujúce účinky peľu týchto rastlín obmedzovať," uviedla Daniela Polaštiková z oddelenia životného prostredia Mestského úradu v Poprade.

Kosenie trávy bude prebiehať postupne v smere z centra mesta cez jednotlivé sídliská až do ostatných častí mesta. "Verejná zeleň sa v období vegetácie bude kosiť tri- až štyrikrát v závislosti od počasia. S kosením ochranného pásma zelených plôch okolo mestských komunikácií už začala Správa mestských komunikácií v Poprade," informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.