Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Medzinárodný deň detí sa bude v Poprade oslavovať od soboty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Najmenším Popradčanom bude Mestská informačná kancelária v nedeľu bezplatne požičiavať šliapacie retroautíčka, novinkou budú odrážadlá pre najmenšie deti.

Poprad 26. mája (TASR) – Mesto Poprad pripravilo pri príležitosti sviatku detí program, ktorého hlavná časť bude v nedeľu 28. mája. Od 10.00 h si chlapci a dievčatá budú môcť na Námestí sv. Egídia pozrieť rozprávky divadelníkov z Prešova, Banskej Bystrice a Rožňavy. Cirkus obrov plný zábavy a fantázie predvedie Creative Shows z Bratislavy. Vyvrcholením programu bude koncert Mira Jaroša.

Najmenším Popradčanom bude Mestská informačná kancelária v nedeľu bezplatne požičiavať šliapacie retroautíčka, novinkou budú odrážadlá pre najmenšie deti. "Súčasťou osláv Medzinárodného dňa detí (MDD) v Poprade bude už v sobotu 27. mája program Ja a môj psík, v ktorom sa môžu deti predviesť so svojimi chlpáčmi a spoločne súťažiť," informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Súčasťou osláv MDD budú aj tvorivé dielne, uskutočnia sa v Dome kultúry v pondelok (29.5.) o 12.00 h. Program vyvrcholí vo štvrtok 1. júna v kine Tatran bezplatným premietaním rozprávky Lichožrúti.

"Príprave programu sme venovali maximálnu pozornosť. Je to darček mesta všetkým popradským deťom a ich rodičom. Verím, že počasie nám bude priať a centrum Popradu zažije krásnu oslavu tohto sviatku," povedal primátor mesta Jozef Švagerko. V prípade nepriaznivého počasia sa hlavný program uskutoční v Dome kultúry.