Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Poprad má novú mobilnú aplikáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prostredníctvom nej môžu získavať najaktuálnejšie informácie z mesta priamo do svojich mobilných telefónov.

Poprad 11. apríla (TASR) - Mesto Poprad pripravilo pre občanov a návštevníkov mobilnú aplikáciu Virtualne. Prostredníctvom nej môžu získavať najaktuálnejšie informácie z mesta priamo do svojich mobilných telefónov.

"Aplikácia je ďalším krokom k lepšiemu informovaniu verejnosti o všetkom, čo sa v meste deje. Naším zámerom je vytvoriť takú sieť komunikačných tokov, aby si občania mohli vybrať taký spôsob prijímania informácií, ktorý im bude vyhovovať čo najviac," povedal primátor Popradu Jozef Švagerko. Zavedenie novej aplikácie reaguje na aktuálne trendy vo využívaní mobilných zariadení. "Už v novembri 2016 na Slovensku počet prístupov na internet z mobilných zariadení prekonal počítače. Mobily už nie sú len hernými konzolami, dnes nám pomáhajú v najrôznejších sférach nášho života a táto mobilná aplikácia je toho konkrétnym dôkazom," uviedla Katarína Gavurová zo spoločnosti WebyGroup, ktorá aplikáciu vyvinula.

Dôležité oznamy a upozornenia môže občan vedieť ihneď po ich zverejnení na webovej stránke mesta. "Navyše, úradné hodiny mestského úradu alebo kontaktné informácie si môže cez mobilnú aplikáciu uložiť na prezeranie aj v offline režime a bude ich mať k dispozícii aj bez internetového pripojenia," doplnila Gavurová. Aplikácia ponúka tiež nastavenie, ktoré umožňuje občanovi zapnúť notifikácie na zverejňované oznamy, ktoré užívateľa upozornia na to, čo zaujímavé sa deje.

Aplikácia ponúkne aj možnosť prehľadne sa zorientovať v mape ulíc so zobrazením úradov, inštitúcií, škôl a športovísk. Dostupné budú aj informácie o aktuálnom dianí, športových či kultúrnych podujatiach. V aplikácii používatelia nájdu aj informácie týkajúce sa pohotovostí lekární, k dispozícii bude vždy aj aktuálna ponuka voľných pracovných miest či spravodajstvo zo Slovenska i celého sveta.