Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Na námestí v Poprade budú duchovné slávnosti Dni svätého Egídia

Mesto Poprad Foto: TASR/Oliver Ondráš

Mesto Poprad a Rímskokatolícka cirkev v Poprade aj v tomto roku 31. augusta a 1. septembra pripravujú Dni svätého Egídia.

Poprad 31. augusta (TASR) - Mesto Poprad a Rímskokatolícka cirkev v Poprade aj v tomto roku 31. augusta a 1. septembra pripravujú Dni svätého Egídia. Duchovné slávnosti sa budú konať na Námestí svätého Egídia a v Kostole svätého Egídia v Poprade. TASR o tom informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Kultúrny a duchovný program sa začne v Kostole sv. Egídia v stredu 31. augusta o 11.45 h organovým recitálom, na ktorom sa predstaví organista a pedagóg zo Základnej umeleckej školy Janka Silana v Poprade Peter Čapó. Po koncerte sa uskutoční svätá omša.

Vo štvrtok 1. septembra o 9.00 h budú môcť Popradčania v medzikostolí na Námestí sv. Egídia zažiť koncert Moniky Kandráčovej, po ktorom bude nasledovať slávnostná svätá omša za účasti špirituála kňazského seminára Jána Kuboša,“ uviedol Galajda. Slávnosti sa konajú pod záštitou mesta Poprad s podporou primátora Jozefa Švagerka.