Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Gašper odstúpi z postu druhého viceprimátora Popradu

Na archívnej snímke Námestie svätého Egídia v Poprade Foto: TASR

Oznámil to dnes pred zasadnutím popradského mestského zastupiteľstva. Po ostatných udalostiach v meste nie je, podľa neho, prípustné, aby ďalej podporoval súčasné vedenie samosprávy.

Poprad 24. augusta (TASR) – Pavol Gašper sa rozhodol ku koncu augusta odstúpiť z postu druhého viceprimátora mesta Poprad. Oznámil to dnes pred zasadnutím popradského mestského zastupiteľstva.

"Situácia, ktorá vznikla v meste za posledný týždeň a všetky okolnosti vrátane súčasného stavu, ma priviedli k presvedčeniu, že nie je prípustné, aby som ďalej podporoval súčasné vedenie mesta. Z toho dôvodu som sa rozhodol, že ku koncu tohto mesiaca odstupujem z funkcie druhého zástupcu primátora mesta Poprad," povedal Gašper.

Na margo primátora Popradu Jozefa Švagerka povedal, že by chcel všetkých požiadať, aby si uvedomili, že je v nesmierne ťažkej životnej situácii on aj celá jeho rodina. "Chcel by som všetkých poprosiť, aby sme im pomohli vrátiť sa do normálneho života, pretože každý jeden človek je hodný toho, aby sme mu pomohli žiť slušný a dôstojný život," doplnil Gašper. Poslancom mestského zastupiteľstva naďalej zostáva.