Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

NEŠŤASTNÝ NÁPAD: Aj takto sa v stredu parkovalo v Poprade

Na snímke autá, ktoré pred jedným z nákupných centier v Poprade parkovali naozaj kuriózne v troch radoch, čím blokovali autá v strede. Tie nemali ako parkovisko opustiť a zavolali Mestskú políciu. V Poprade 16. januára 2019. Foto: TASR/Adriána Hudecová

Autá tam na miesto dvoch radov parkovali až v troch, čím zablokovali vozidlá parkujúce v strede. Niektorí vodiči sa tak nemali z parkoviska ako dostať a museli volať mestskú políciu (MsP).

Poprad 16. januára (TASR) – Kuriózna situácia sa stala v stredu na parkovisku pred jedným zo supermarketov v Poprade pri autobusovej stanici. Autá tam na miesto dvoch radov parkovali až v troch, čím zablokovali vozidlá parkujúce v strede. Niektorí vodiči sa tak nemali z parkoviska ako dostať a museli volať mestskú políciu (MsP).

"Na základe oznámenia občana, sme preverili parkovanie vozidiel na predmetnom mieste. Zistili sme, že tam parkujú vozidlá v troch radoch a z uvedeného dôvodu vozidlám nachádzajúcim sa v strednom rade nie je umožnený výjazd z parkovacieho miesta. Preto sme zistili a kontaktovali desať majiteľov zle zaparkovaných vozidiel, ktorí svoje autá následne preparkovali," uviedol náčelník MsP v Poprade Marián Gardoš.

Dodal, že najpravdepodobnejšou príčinou takéhoto parkovania vozidiel bola skutočnosť, že ráno sa na parkovisku nachádzala súvislá vrstva snehu a tak nebolo možné vidieť vyznačenie parkovacích miest. "Pri parkovaní si vodiči neuvedomili, že došlo k parkovaniu mimo vyznačených parkovacích miest. Všetci, ktorí zle parkovali, boli riešení iba napomenutím," dodal Gardoš.

Zaujímavosťou je, že keď mestskí policajti odišli, autá opäť parkovali v treťom rade a blokovali tak vozidlá v strede. Z ich pohľadu zrejme totiž nevideli, že ďalšie auto stojí za tým, pred ktorým parkovali. Situáciu si všimlo viacero Popradčanov, ktorí o nej s úsmevne informovali na sociálnych sieťach.