Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Poprad rieši zlý stav školských jedální

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Mestskí poslanci vyčlenili pre školské jedálne desaťtisíce eur, v najhoršom stave je školská jedáleň pri Materskej škole na Ulici mládeže.

Poprad 29. apríla (TASR) – Poslanci mesta Poprad schválili v stredu (27.4.) viac ako 75.000 eur na riešenie zlého stavu školských jedální vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Najhoršie je na tom jedáleň pri Materskej škole na Ulici mládeže.

Počas zasadnutia mestského zastupiteľstva schválili zvýšenie kapitálových výdavkov oddeleniu školstva, mládeže a športu o 50.000 eur, ktoré sa budú čerpať priebežne. Podľa vedúcej oddelenia Edity Pilárovej budú financie slúžiť na riešenie požiadaviek jednotlivých škôl a na obnovu starých zariadení. Čiastka 10.000 eur pôjde na Základnú školu s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Francisciho ulici, 5000 eur na ZŠ s MŠ na Dostojevského ulici či viac ako 6000 eur na ZŠ s MŠ na Koperníkovej ulici v mestskej časti Matejovce.

Ďalších 25.500 eur poslanci odsúhlasili na komplexnú rekonštrukciu školskej jedálne pri Materskej škole na Ulici mládeže, ktorá je v najhoršom stave. Počas kontroly vo februári tam okresný hygienik poukázal na vážne nedostatky. Popradská poslankyňa Alena Madzinová uviedla, že školské jedálne potrebujú financie na ich obnovu. Podľa nej si tento zámer vyžaduje určitú prioritu. Pilárová uviedla, že v jedálni nie je možné vykonať len čiastkové práce, pretože havarijný stav si vyžaduje absolútnu rekonštrukciu.

Pilárová poukázala na množstvo problémov, ktoré trápia popradské školské jedálne. „Staré kotly nám slúžia 50 rokov, aj keď majú životnosť len 30, ale dnešné nové desaťročné už nefungujú,“ priblížila jeden z problémov. Rovnako tak poukázala na problém tabúľ. „Staré tabule slúžili 50 rokov, kúpime dnes nové a tie vydržia dva roky, lebo sú vo vnútri duté,“ vysvetlila.