Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Poprad sa dohodol na vyrovnaní pozemkov v Kvetnici

Lesná cesta Kvetnica. Foto: lesypoprad.sk

So spoločnosťou Danmir sa korektne dohodli, že bezodplatne prevedie mestu do vlastníctva komunikácie a pozemky pod nimi s celkovou rozlohou 1871 m2 v celkovej hodnote 184.247 eur.

Poprad 12. decembra (TASR) - Mesto Poprad sa dohodlo so súkromnou spoločnosťou na vyrovnaní pozemkov v mestskej časti Kvetnica. Ide o pozemky pod cestou k bytovým domom a v jej okolí, ktorých rozloha predstavuje 5650 štvorcových metrov (m2).

Ako informoval primátor Anton Danko, so spoločnosťou Danmir sa korektne dohodli, že bezodplatne prevedie mestu do vlastníctva komunikácie a pozemky pod nimi s celkovou rozlohou 1871 m2 v celkovej hodnote 184.247 eur. "Druhú časť pozemkov zhruba vo výmere 3700 m2 odkúpi mesto za cenu určenú znaleckým posudkom," doplnil.

Tá predstavuje predbežne 136.000 eur. "Ide o pozemky, ktoré chceme získať, aby sme mohli vyriešiť problémy s prístupom do bytových domov, parkovaním, osvetlením," uviedol primátor. Ide o pozemky v okolí bytových domov Jánošík a Nová obytná. Vzniknúť by tam malo približne 45 parkovacích miest. Oproti pôvodným požiadavkám spoločnosti by mesto malo celkovo ušetriť viac ako 200.000 eur.

Uvedenú dohodu schválilo na stredajšom zasadnutí aj mestské zastupiteľstvo. Rovnako tak zmenu tohtoročného rozpočtu, v rámci ktorej presunú financie určené na kúpu čistiarne odpadových vôd práve na túto akciu.

Primátor mesta informoval zároveň o dohode vo veci rekonštrukcie verejného osvetlenia. Podľa aktuálnych informácií by malo byť uvedené do prevádzky najneskôr do Vianoc.