Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Poprade opravia tento rok 11.200 m2 chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Veľkoplošné opravy začne v auguste realizovať spoločnosť Strabag, ktorá bola úspešná vo verejnom obstarávaní.

Poprad 20. júla (TASR) – Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade bude aj v tomto roku pokračovať vo veľkoplošnej oprave mestských komunikácií a chodníkov. Nové asfaltové koberce dostane v 11.200 metrov štvorcových (m2) chodníkov a 2150 m2 mestských ciest.

Veľkoplošné opravy začne v auguste realizovať spoločnosť Strabag, ktorá bola úspešná vo verejnom obstarávaní. Cena diela predstavuje sumu 178.000 eur. "V minulom roku bol rozsah veľkoplošných opráv mestských komunikácií a chodníkov rekordný. V tomto roku chceme v nastúpenom trende pokračovať," uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

V týchto dňoch začala SMK s prípravou jednotlivých chodníkov. "Odstraňujeme starý, poškodený, vo väčšine prípadov liaty asfalt, ktorý bude nahradený novou asfaltovou vrstvou. Začali sme na uliciach Prešovská, Košická, Okružná, postupne pribudnú ďalšie lokality, a to sídliská Juh a Západ, mestské časti Matejovce, Veľká, Spišská Sobota a centrum mesta," informoval riaditeľ SMK v Poprade Peter Fabian. Tieto práce by podľa neho mali urýchliť následne pokladanie novej asfaltovej vrstvy.

Výber chodníkov a komunikácií bol vypracovaný SMK na základe požiadaviek a podnetov občanov a schválený vedením mesta. Veľkoplošné opravy by mali byť ukončené do 15. septembra.