Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Poprad vyšiel v ústrety občanom, parkovisko pod oknami škôlky nebude

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Mestu Poprad bola 22. 12. 2015 doručená petícia, kde občania žiadali, aby v blízkosti školy neboli vybudované parkovacie plochy.

Poprad 25. februára (TASR) – Petíciu rodičov detí navštevujúcich Materskú školu pri ZŠ na Ulici Mládeže v Poprade, v ktorej žiadali mesto o zrušenie zámeru vybudovať parkovisko pri bytovom dome Erbium, vzalo vedenie mesta do úvahy. Parkovisko v tejto lokalite nebude umiestnené.

Mestu Poprad bola 22. 12. 2015 doručená petícia, kde občania žiadali, aby v blízkosti školy neboli vybudované parkovacie plochy. Tie mali byť situované na pozemkoch vo vlastníctve mesta, v priestoroch medzi obytnými domami Erbium, Selén a Cér, polyfunkčným objektom na Ul. Ludvíka Svobodu a pozdĺž oplotenia areálu MŠ Mládeže. „Argumentovali to tým, že parkovisko je plánované pred oknami tried a spální, čo spôsobí rušenie vyučovania a poobedňajšieho spánku detí. Ďalej poukazovali na to, že deti budú počas pobytu na detskom ihrisku vystavené výfukovým plynom z áut,“ uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Na základe zákona o petičnom práve samospráva mesta zaslala podávateľke petície výzvu na odstránenie jej nedostatkov. V polovici januára boli tieto nedostatky odstránené.

Podľa Galajdu mesto skontrolovalo podpisové hárky, na ktorých sa nachádzalo 101 podpisov. Z tohto počtu neboli vzaté do úvahy štyri podpisy. „Pri vybavovaní petície sa prihliadalo aj na podnety občanov mesta, odporúčanie Komisie výstavby a majetku pri Mestskom zastupiteľstve mesta Poprad a výsledky rokovaní,“ doplnil komunikačný manažér mesta. Na základe doterajších zistení bolo skonštatované, že nie je v záujme mesta situovať parkovisko do lokality, kde by svojím umiestnením mohlo spôsobiť zníženie kvality života občanov a rovnako aj detí navštevujúcich materskú školu. "Snahou mesta je predovšetkým utvárať zdravé podmienky a zdravý spôsob života obyvateľov mesta, rovnako tak zabezpečiť pohodlie a kvalitu bývania svojich občanov. Mesto preto ustúpilo od realizácie parkoviska vo vyššie uvedenom priestore a bude hľadať náhradné riešenia,“ doplnil Galajda.