Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO: Požiar nocľahárne v Poprade je pod kontrolou

Na snímke hasiči hasia horiace unimobunky pri Zariadení sociálnych služieb pre občanov bez prístrešia na Levočskej ulici v Poprade 2. marca 2016. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Na mieste zasahujú hasiči zo šiestich hasičských staníc.


Poprad 2. marca (TASR) - Hasiči z okolia Popradu dostali rozsiahly požiar opustených unimobuniek pod kontrolu. V súčasnosti likvidujú ohniská na dohárajúcom objekte. Z budovy nocľahárne, ktorá sa od opustených unimobuniek chytila, evakuovali 35 ľudí.

Požiar vypukol po tretej hodine popoludní. Oheň sa v unimobunkách rozšíril veľmi rýchlo a vplyvom silného vetra začal poškodzovať vedľa stojacu nocľaháreň. „Hrozilo rozšírenie požiaru na ďalšie blízke objekty, mali sme tu plynovú kotolňu, objekty pod napätím, dosť komplikovaný začiatok požiaru. Keďže budovu už nebolo možné zachrániť, orientovali sme sa na evakuáciu obyvateľov vedľajšej budovy a ochladzovanie objektu,“ informoval Marián Lopúch, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Poprad.


Z objektu evakuovali všetkých jeho obyvateľov. „Mesto Poprad zabezpečilo núdzové ubytovanie pre všetkých ľudí pôvodne ubytovaných v nocľahárni na Levočskej ulici. V spolupráci so Slovenským Červeným krížom im bude zabezpečená strava. Po definitívnom uhasení požiaru v areáli a po posúdení stavu objektu nocľahárne rozhodneme o ďalšom postupe,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Ako uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel, nedošlo k žiadnym vážnejším zraneniam. Veliteľ zásahu doplnil, že sa nedá vylúčiť, či niekto v horiacej budove bol. Na mieste zasahovalo takmer 30 hasičov zo šiestich hasičských staníc - Poprad, Vysoké Tatry, Stará Ľubovňa, Levoča, Kežmarok a Mengusovce - s 13 kusmi hasičskej techniky. Hasiči potvrdili, že na objekte budú rozoberať strechu a musia vykonať aj kontrolu celej budovy. Doplnili, že po podrobnejšom vyšetrovaní bude zrejmé, čo spôsobilo požiar.

V horiacej budove sa kedysi nachádzali sociálne byty. Viac ako rok však neboli využívané. Priestory budovy boli odpojené od elektriny a plynu. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade na zasadnutí 24. februára schválili asanáciu objektu. Podľa vedenia mesta bol objekt zabezpečený.