Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Popradské kultúrne leto otvorí program venovaný sochárovi J.Brokoffovi

Mesto Poprad Foto: TASR/Oliver Ondráš

V piatok 16. júna sa uskutoční konferencia, ktorá je venovaná práve tejto osobnosti.

Poprad 15. júna (TASR) - Programom s názvom Venované významným výročiam otvára podtatranská metropola festival Popradské kultúrne leto (PKL). V tomto roku bude otvárací program venovaný barokovému sochárovi a rezbárovi Jánovi Brokoffovi, medzi ktorého najznámejšie diela patrí socha sv. Jána Nepomuckého na Karlovom moste v Prahe. Podujatie v Poprade potrvá štyri dni (15. - 18. júna), počas ktorých je pre verejnosť pripravený pestrý program.

"Mesto chce takýmto typom podujatia verejnosti priblížiť a zviditeľniť slávne osobnosti, ktoré sa v Poprade a blízkom okolí narodili. Spájame osvetu a vzdelávanie so zaujímavým programom a vystúpeniami," informoval primátor Popradu Jozef Švagerko.

V piatok 16. júna sa uskutoční konferencia, ktorá je venovaná práve tejto osobnosti. V sobotu mestská časť Spišská Sobota ožije dobovým jarmokom s ukážkami historických tradícií, folklórom, námestím sa budú prechádzať postavy v dobových kostýmoch. Pre verejnosť je tiež pripravená burza starožitností a výstava historických vozidiel. Vyvrcholením sobotňajšieho programu bude koncert speváka Petra Nagyho a skupiny Indigo.

V rámci 57 dní ponúkne festival PKL 2017 programy rôznych žánrov, ktoré budú prebiehať na Námestí sv. Egídia a v jednotlivých mestských častiach. "Charakter podujatia je orientovaný na divadelné, rozprávkové, folklórne a tanečné vystúpenia, hudobné a promenádne koncerty i filmové a zábavné predstavenia," priblížil komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Počas PKL sa predstavia napríklad skupiny Shock Band Revival, Jamadan, Gipsy Kings Revival a Ferkovci, Pavol Hammel, folklórne súbory a divadlá z celého Slovenska. Súčasťou letného festivalu bude aj podujatie Made in Slovakia.

"Programová ponuka festivalu je od júna do septembra situovaná do štyroch dní v týždni, od štvrtka do nedele," uviedol Galajda. PKL bude uzatvárať 14. - 17. septembra prvý ročník Matejovských Scholtzových dní.

Mesto Poprad realizuje časť programov festivalu v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.