Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
< sekcia Regióny

Popradskí poslanci schválili plat primátora i zloženie komisií

Primátor mesta Poprad Anton Danko, archívna snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Zo zákona vyplýva, že primátorovi patrí minimálne plat vo výške 3,21 násobku priemernej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve.

Poprad 13. decembra (TASR) - Po dvoch zmarených rokovaniach sa v utorok popoludní uskutočnilo prvé pracovné zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Poprade. Ešte pred rokovaním zložil poslanecký sľub Martin Lajoš, ktorý sa na slávnostnom MsZ zúčastniť nemohol. Poslanci okrem iného na rokovaní schválili plat primátora Antona Danka, ktorý bude na úrovni 5245 eur mesačne.

Zo zákona vyplýva, že primátorovi patrí minimálne plat vo výške 3,21 násobku priemernej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve. Rovnako ako v minulom volebnom období poslanci v Poprade zvýšili túto sumu o 35 percent.

Mestský parlament tiež hlasoval o forme odmeňovania poslancov, predložený dokument však poslanci neschválili. Opozičný poslanecký klub Poprad na prvom mieste totiž nesúhlasil so zvyšovaním odmien, niekoľkí poslanci sa pri hlasovaní zdržali.

Plénum tiež schválilo zloženie mestskej rady, ktorej členmi budú Štefan Pčola, Ondrej Kavka, Marián Barilla, Jozef Švagerko, Martin Baloga a Helena Mezenská. Svojich členov a predsedov má aj šesť komisií pri MsZ vrátane novej, komisie na ochranu verejného záujmu. Poslanci si tiež odsúhlasili plán zasadnutí v prvom polroku 2023. Primátor Danko zároveň vymenoval dvoch viceprimátorov, tieto pozície budú aj nasledujúce štyri roky zastávať Štefan Pčola a Ondrej Kavka.