Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vrtuľník pomáhal mužovi s poruchou vedomia i ranenej turistke

Ilustračné foto. Foto: TASR/Vladimír Benko

Posádka leteckých záchranárov z Popradu zasahovala dnes v Smolníku v okrese Gelnica a vo Vysokých Tatrách.

Poprad 3. júla (TASR) - Posádka leteckých záchranárov z Popradu zasahovala dnes v Smolníku v okrese Gelnica a vo Vysokých Tatrách. TASR o tom informovala hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

V Smolníku záchranári pomáhali krátko popoludní 33-ročnému mužovi s poruchou vedomia. "Po pristátí vrtuľníka na obecnom futbalovom ihrisku si lekár leteckých záchranárov prevzal pacienta od rýchlej zdravotnej pomoci. Leteckí záchranári ho preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave, s poruchou vedomia ho letecky previezli do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach," spresnila hovorkyňa.

Z nemocnice smerovali leteckí záchranári na pomoc do Vysokých Tatier, kde utrpela zranenie 41-ročná turistka z Česka. Pošmykla sa na turistickom chodníku vo Furkotskej doline a zranila si nohu v oblasti členka.

"Lekár bol k nej spustený pomocou lanovej techniky. Po ošetrení zranenia turistku z terénu evakuovali v transportnej sedačke a so suspektnou zlomeninou dolnej končatiny letecky transportovali do popradskej nemocnice," dodala Hopjaková.