Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Poproči, najmenšom okrsku okresov R. Sobota a Revúca, je účasť nízka

Na snímke členovia okrskovej volebnej komisie vo volebnej miestnosti vo voľbách do Národnej rady SR, 5. marca 2016 v Poproči, okres Rimavská Sobota. Foto: TASR/Branislav Caban

K trvalému pobytu je v Poproči prihlásených 24 obyvateľov.

Poproč 5. marca (TASR) – V obci Poproč, ktorá je s 18 zapísanými voličmi najmenším volebným okrskom v okresoch Rimavská Sobota a Revúca, je zatiaľ účasť vo voľbách nízka, uviedol Richard Bálint, predseda okrskovej volebnej komisie. Parlamentné voľby podľa neho doposiaľ prebiehajú pokojne a nevyskytol sa žiadny problém.

"Doteraz prišlo voliť len málo voličov. Verím, že do desiatej večer sa to zmení. Skôr by som povedal, že možno väčšina príde až v popoludňajších hodinách, lebo ľudia majú pravdepodobne doma ešte nejakú prácu," povedal predseda s tým, že prvý občan v Poproči odvolil ihneď po otvorení volebnej miestnosti.

V tejto dedine, ktorá sa nachádza v horskom prostredí, je viacero domov prerobených na chaty a chalupy. Záujem voliť preto prejavili aj občania s voličským preukazom. "Už prišlo niekoľko ľudí, ktorých sme museli dopísať do zoznamu voličov," dodal Bálint.

K trvalému pobytu je v Poproči prihlásených 24 obyvateľov, v skutočnosti ich tam podľa slov starostu Jána Kvaku býva menej. "Reálne teraz v dedine žije len okolo 15 ľudí. Tí starší, ktorí majú nad 90 rokov, bývajú väčšinou pri deťoch v mestách," priblížil s tým, že keby sa voľby konali v lete, možno by niektorí z nich boli doma a na voľbách by sa zúčastnili priamo v obci.