Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Poslanci mestského zastupiteľstva v Lučenci budú dostávať viac

Poslanci mestského zastupiteľstva budú dostávať paušálnu odmenu vo výške 30 percent priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve.

Lučenec 29. júna (TASR) - Viac práce a komunikácie s občanmi mesta Lučenec sú dôvodom na zvýšenie mesačných odmien poslancov mestského zastupiteľstva.

Prilepšia si o 24 eur, mesačne budú po novom dostávať 235,8 eura. Ako pre TASR povedala hovorkyňa mesta Mária Horňáková, návrh vznikol na základe iniciatívy poslaneckých klubov.

Primátorka Lučenca Alexandra Pivková má pripravenú na podpis novelizáciu Internej normy mesta Lučenec č. 01/2011, Zásady odmeňovania poslancov Mestského zastupiteľstva v Lučenci. "Dôvodom novelizácie je nárast sústavnej práce a komunikácie s občanmi mesta Lučenec a pomoci pri riešení ich problémov a požiadaviek smerujúcich na mesto Lučenec tak, aby bol výkon činnosti volených orgánov mesta v súlade s politikou kvality mesta, ako aj so zákonom o obecnom zriadení. Poslanci už tento návrh schválili," informovala Horňáková.

Poslanci mestského zastupiteľstva budú dostávať paušálnu odmenu vo výške 30 percent priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve. V prípade neúčasti poslanca na zasadnutí mestského zastupiteľstva sa odmena zníži o 5,4 %. Pri nových sadzbách musia v Lučenci nájsť na vyššie odmeny peniaze v mestskom rozpočte. V druhom polroku 2012 sa pri štyroch zasadnutiach mestského zastupiteľstva, šiestich rokovaniach mestskej rady a komisií výdavky mesta zvýšia oproti doterajšiemu stavu o 5211,15 eura.