Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Poslanci mestského zastupiteľstva v Novákoch majú k dispozícii tablety

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Novinku zaviedla novácka radnica z dôvodu časovej a finančnej náročnosti pre tlač materiálov, odôvodňuje ju aj šetrením životného prostredia.

Nováky 26. marca (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Novákoch môžu pri svojej práci po novom používať tablety, na ktorých majú k dispozícii materiály na rokovania. Novinku zaviedla novácka radnica z dôvodu časovej a finančnej náročnosti pre tlač materiálov, odôvodňuje ju aj šetrením životného prostredia.

"Na zasadnutia mestského zastupiteľstva sa pripravuje množstvo materiálov, ktoré je potrebné prerokovať a schváliť. Sú to napríklad návrhy všeobecne záväzných nariadení, návrhy rozpočtov či ich zmeny," uviedol prednosta Mestského úradu v Novákoch Milan Oršula.

Doplnil, že do konca februára tohto roka sa 11 mestským poslancom na rokovania mestského zastupiteľstva pripravené materiály tlačili, pričom v novembri minulého roka, keď sa schvaľoval rozpočet mesta na ďalšie roky, to bolo vyše 150 vytlačených strán pre jedného poslanca. "Celkovo sa tak vytlačilo vyše 1650 strán. Zhotovenie týchto materiálov bolo finančne i časovo náročné, nehovoriac o zaťaženosti životného prostredia. Preto sa mesto Nováky rozhodlo zakúpiť pre poslancov tablety. Cena jedného takéhoto zariadenia bola 264 eur," ozrejmil.

V súvislosti so zakúpením tabletov plánuje novácka radnica zaviesť aj ďalšiu novinku. "Mesto Nováky chce zefektívniť prácu s dokumentmi, ktoré sa pripravujú na každé rokovanie, preto má v pláne vybudovať internú sekciu webovej stránky, kde by poslanci mali k nahliadnutiu jednotlivé dokumenty k rokovaniu a zároveň by ich aj vedeli online pripomienkovať. Do samotného zastupiteľstva by sa pripomienky zapracovali a k dispozícii by boli upravené dokumenty," uzavrel Oršula.