Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Poslanci neodsúhlasili odkup akcií v Technických službách

Keďže Technické služby ponuku odkúpiť zvyšné akcie nevyužili, spoločnosť Tatra real sa dohodla so žilinskou spoločnosťou T+T, a.s.

Žiar nad Hronom 2. októbra (TASR)- Poslanci mesta Žiar nad Hronom neodsúhlasili odkúpenie 90 percent akcií spoločnosti Technické služby, a.s., ktorých vlastníkom je spoločnosť Tatra real, a.s.

Tatra real prijala ponuku mesta na spoluprácu v oblasti odpadového hospodárstva v roku 2009. Ako sa uvádza vo vyjadrení spoločnosti, vedenie sa rozhodlo vzdať 90 percent akcií spoločnosti Technické služby z dôvodu zhoršujúcej sa situácie na trhu, z čoho vyplývajú aj hospodárske a ekonomické výsledky celej skupiny.

"Spoločnosť Tatra real chce predať 90 percent akcií a ako prvé oslovila mesto. Poslanci z dôvodu, že sú na odkúpenie akcií viazané ďalšie záväzky, napríklad vybudovať skládku v priebehu budúceho roka, kúpu neodsúhlasilo," priblížil situáciu hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž.

Predkupné právo na akcie má práve spoločnosť Technické služby ako vlastník zvyšných desiatich percent akcií. Keďže Technické služby ponuku odkúpiť zvyšné akcie nevyužili, spoločnosť Tatra real sa dohodla so žilinskou spoločnosťou T+T, a.s. "Ide o stabilnú a finančne zabezpečenú slovenskú spoločnosť, s dvadsaťročnými skúsenosťami v oblasti odpadov, ktorá je pripravená okamžite vstúpiť do spoločnosti Technické služby, a.s., tak, aby sa systém odpadového hospodárstva rozvíjal aj naďalej," píše sa vo vyhlásení spoločnosti Tatra real.