Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Počty poslancov na spoločnej kandidátke brzdia dohodu pravice v BSK

Návrh o počte poslancov, ktorých strany majú postaviť do volieb do zastupiteľstva, zastavil už rokovanie minulý pondelok.

Bratislava 26. februára (TASR) - Počty poslancov na spoločnej kandidačnej listine pravice naďalej brzdia jej dohodu na spoločnom postupe vo voľbách v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK). Predbežne sa strany zhodli, že za šéfa kraja chcú navrhnúť Pavla Freša. Zdôrazňujú však, že kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič. TASR to potvrdili podpredsedovia SaS a Mostu-Híd Juraj Miškov a László Solymos.

Návrh o počte poslancov, ktorých strany majú postaviť do volieb do zastupiteľstva, zastavil už rokovanie minulý pondelok. Krajská predsedníčka Mostu-Híd Alžbeta Ožvaldová vtedy TASR povedala, že strany SDKÚ-DS, Most-Híd aj SaS s návrhom súhlasia, KDH ho chcelo prediskutovať na krajskej rade. "Kľúč k finálnej dohode na stredopravej koalícii v Bratislavskom kraji je teraz v rukách KDH," doplnil minulý týždeň Miškov.

Podľa Solymosa aj Miškova sa nič na pondelkovom rokovaní (25. 2.) nezmenilo. Stále je snaha dohodnúť sa, definitívna dohoda ale nie je. "Je snaha, aby bol Pavol Frešo spoločný kandidát, ale kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič," povedal pre TASR. Rokovania budú pokračovať 12. marca. Voľby do vyšších územných celkov sa uskutočnia na jeseň tohto roku.