Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Poslanci Sniny schválili zloženie novej Mestskej rady

Primátor Sniny Štefan Milovčík. Foto: www.facebook.com

V tomto výkonnom, iniciatívnom a kontrolnom orgáne samosprávy budú pôsobiť podobne ako doteraz šiesti sninskí poslanci.

Snina 27. januára (TASR) - Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Snine schválilo na dnešnom zasadnutí personálne obsadenie novej Mestskej rady (MsR). V tomto výkonnom, iniciatívnom a kontrolnom orgáne samosprávy budú pôsobiť podobne ako doteraz šiesti sninskí poslanci.

Za členov MsR dnes v Snine schválili poslancov Jozefa Homzu (KDH), Petra Vološina (KDH), Antona Vassa (KDH), Mariána Kníža (nezávislý), Ladislava Alušíka (SNS) a Ľubov Rehákovú (Smer-SD).

Sninská samospráva fungovala približne tri roky bez Mestskej rady, keďže sa MsZ nevedelo dlhšie dohodnúť na jej zložení, informoval pred časom sninský primátor Štefan Milovčík (nezávislý). Činnosť rady obnovili vlani vo februári.

Podľa dnes schválených zásad odmeňovania poslancov MsZ v Snine patrí každému členovi rady mesačná odmena vo výške 60 eur za každú účasť na jej rokovaní. V prípade neúčasti sa kráti na polovicu.

Poslanecký zbor opätovne odsúhlasil, aby sa na budúcich zasadnutiach MsR mohli zúčastňovať aj poslanci MsZ, ktorí nie sú členmi rady, avšak bez možnosti hlasovania.