Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Poslancov skalického zastupiteľstva čaká bohatý program

Mesto Skalica, archívne foto Foto: TASR

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva splní sľub poslanec Vladislav Horňák, ktorého primátorka Anna Mierna následne vymenuje za svojho zástupcu.

Skalica 9. januára (TASR) – Prvé zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici v roku 2019 sa uskutoční vo štvrtok 10. januára. Jeho program obsahuje 28 bodov. Informuje o tom oficiálny webový portál mesta.

Na zasadnutí mestského zastupiteľstva splní sľub poslanec Vladislav Horňák, ktorého primátorka Anna Mierna následne vymenuje za svojho zástupcu.

Poslanci budú voliť členov komisií, ktoré sú poradným orgánom MsZ, budú schvaľovať zástupcov mesta v dozorných radách spoločností, v ktorých má mesto väčšinový podiel. Zároveň v spoločnostiach, v ktorých má majetkový podiel, poslanci budú voliť nových konateľov. Týka sa to spoločností Správa mestského majetku, Vepos a Ryboprodukt.

Budú tiež hlasovať o zásadách odmeňovania poslancov mestského zastupiteľstva, primátora mesta, zástupcu primátora, členov a zapisovateľov komisií MsZ, sobášiacich a členov Zboru pre občianske záležitosti a určia plat zástupcu primátora.

Na programe MsZ je aj schválenie urovnania záväzkov medzi mestom a obchodnou spoločnosťou Videoštúdio RIS, ktorá v minulosti zabezpečovala televízne vysielanie mestskej televízie, ale predchádzajúce vedenie mesta jej nezákonne vypovedalo zmluvu.

Mestskí poslanci prerokujú aj návrh na odkúpenie budovy Základnej školy Strážnická, ktorá je v súčasnosti v majetku leasingovej spoločnosti a mesto tak na jej opravu nemôže žiadať o nenávratné finančné prostriedky. Kúpa je podmienená čerpaním úveru a zmenou rozpočtu mesta.