Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Posolstvo Veľkého piatka pripomenie ekumenický pašiový sprievod

Ilustračné foto Foto: TASR - Milan Kapusta

Trasa sprievodu sa začína tradične o 13.00 h pri Jakabovom paláci a pokračuje zastaveniami pri chrámoch a modlitebniach rôznych kresťanských cirkví.

Košice 24. marca (TASR) – Ekumenický pašiový sprievod organizuje na Veľký piatok (25.3.) aj v tomto roku Ekumenické spoločenstvo cirkví na území mesta Košice. Ide už o viac ako 20-ročnú tradíciu priblíženia utrpenia Ježiša Krista prostredníctvom sprievodu za účasti veriacich a predstaviteľov kresťanských cirkví pôsobiacich v metropole východného Slovenska.

Témou tohtoročného sprievodu je Božie milosrdenstvo, ako aj milosrdenstvo človeka k človeku na motíve biblického milosrdného Samaritána.

Trasa sprievodu sa začína tradične o 13.00 h pri Jakabovom paláci a pokračuje zastaveniami pri chrámoch a modlitebniach rôznych kresťanských cirkví. "Posledné zastavenie pri Dóme sv. Alžbety," uviedol pre TASR za organizátorov duchovný reformovanej kresťanskej cirkvi v Košiciach Jaroslav Széles.

Myšlienka realizácie pašiového sprievodu sa zrodila so vznikom ekumenického spoločenstva, ktoré sa rozhodlo spoločne sláviť "veľkonočné tajomstvo".