Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Vianočné stromčeky v Žiari nad Hronom ďalej zhodnotia štiepkovaním

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Tento rok sa odvoz vianočných stromčekov uskutoční každý štvrtok v januári, a teda 11. januára, 18. januára a 25. januára.

Žiar nad Hronom 8. januára (TASR) - V Žiari nad Hronom použité vianočné stromčeky zhodnotia štiepkovaním. Ich odvoz od obyvateľov zabezpečí mesto každý januárový štvrtok. Informovala o tom žiarska radnica.

Samospráva pripomína, že podľa platného všeobecne záväzného nariadenia o spôsobe nakladania s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi majú obyvatelia mesta nárok na bezplatný odvoz vianočných stromčekov v termíne do 31. januára príslušného kalendárneho roka.

Tento rok sa odvoz vianočných stromčekov uskutoční každý štvrtok v januári, a teda 11. januára, 18. januára a 25. januára. Obyvatelia bytových domov majú stromčeky umiestňovať vedľa stojísk zberných nádob, obyvatelia v rodinných domoch zase pred svoje nehnuteľnosti.

"Takto vyzbierané vianočné stromčeky sa ďalej zhodnocujú štiepkovaním. Z tohto dôvodu žiadame obyvateľov, aby živé vianočné stromčeky umiestňovali k stojiskám zberných nádob alebo pred svoje nehnuteľnosti bez vianočných ozdôb," uvádza samospráva.