Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Považská Bystrica má schválený Program rozvoja na roky 2016 až 2022

Na ilustračnej snímke Považská Bystrica Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa primátora Janasa Program rozvoja mesta Považská Bystrica definuje vízie a ciele v rámci vyšpecifikovaných rozvojových oblastí, ako aj konkrétne opatrenia na dosiahnutie stanovených cieľov.

Považská Bystrica 18. januára (TASR) – Mesto Považská Bystrica má nový Program rozvoja mesta na roky 2016 až 2022. Strategický dokument schválili tamojší poslanci na svojom minulotýždňovom zasadnutí.

Podľa považskobystrického primátora Karola Janasa Program rozvoja mesta Považská Bystrica definuje vízie a ciele v rámci vyšpecifikovaných rozvojových oblastí, ako aj konkrétne opatrenia na dosiahnutie stanovených cieľov. Zámerom dokumentu je zadefinovať konkrétne aktivity tak, aby mesto Považská Bystrica dosiahlo do roku 2022 pozitívnu zmenu vedúcu k zlepšeniu kvality života obyvateľov mesta. Program rozvoja mesta je zároveň nevyhnutnou podmienkou na možnosť samosprávy čerpať prostriedky z európskych fondov, dotačných systémov štátu a ďalších verejných zdrojov. 

"Program nadväzuje na bývalý plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja. Ide o strategický dokument, ktorý opisuje, v akom stave sa mesto nachádza v súčasnosti, sú v ňom špecifikované plány, ktoré by samospráva chcela v budúcnosti z eurofondov riešiť. Ide o otvorený dokument, ktorý sa dá dopĺňať, meniť. Poslanci ho schválili v hrubej podobe a vôbec netajíme to, že nie je detailne spracovaný. Už túto jar nad ním budeme sedieť znova, zapracujeme doň pripomienky občanov, organizácií, podnikateľov, výborov mestských častí. Teraz sme nemali inú možnosť, ako tento program schváliť, aby sme sa mohli uchádzať o projekty z eurofondov," pripomenul Janas.