Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Regióny

V Považskej Bystrici bude dezinfekčná brána aj na mestskom úrade

Úroveň protivírusovej ochrany zamestnancov a návštevníkov Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici zvýši nová dezinfekčná brána (na snímke) pri vstupe do zariadenia. Nemocnici ju 30. apríla 2020 darovala súkromná považskobystrická spoločnosť, účinnosť dezinfekcie je 99,9 percenta. Foto: TASR – Radovan Stoklasa

Dezinfekcia je bezpečná, na odeve účinkuje aj niekoľko hodín a na rozdiel od dezinfekcií na báze alkoholu alebo peroxidu nespôsobuje podráždenie slizníc či očných spojiviek.

Považská Bystrica 6. mája (TASR) – Vo vstupe do budovy Mestského úradu v Považskej Bystrici osadia dezinfekčnú bránu. Slúžiť bude nielen na zabránenie šíreniu nového koronavírusu, ale v budúcnosti aj pri chrípkových a iných epidémiách.

„Minulý týždeň osadili dezinfekčnú bránu pred vstupom do nemocnice s poliklinikou. Krízový štáb mesta nám odporučil zvážiť jej umiestnenie aj v priestoroch vstupu do mestského úradu. V najbližších dňoch sa skontaktujeme so spoločnosťou, ktorá tieto brány vyrába, a zistíme potrebné náležitosti. Bránu využijeme aj v budúcnosti, nielen proti šíreniu ochorenia COVID-19,“ uviedol primátor Považskej Bystrice Karol Janas.

Dezinfekčné brány vyrába považskobystrická spoločnosť. Dezinfekcia je bezpečná, funguje na báze iónov striebra, na odeve účinkuje aj niekoľko hodín a na rozdiel od dezinfekcií na báze alkoholu alebo peroxidu nespôsobuje podráždenie slizníc či očných spojiviek. Cena rampy je bez nástupnej plošiny asi 5500 eur.