Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Pri Považskej Bystrici narazili vlaky, na koľajniciach boli prekážky

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pri náraze rušňa v plnej rýchlosti reálne hrozí vykoľajenie vlaku.


Považská Bystrica 18. mája (TASR) – K dvom prípadom vážneho ohrozenia bezpečnosti a plynulosti železničnej dopravy došlo v uplynulých 24 hodinách na úseku železničnej trate Považská Bystrica – Púchov. Vlaky narazili do betónových prekážok.

Ako TASR informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, v utorok (17.5.) podvečer narazil osobný vlak na železničnom priecestí do betónového predmetu, ktorý niekto umiestnil do koľajiska. Dnes krátko popoludní došlo na rovnakom úseku trate na inom mieste k nárazu vlaku do časti betónu uloženého v koľajisku.

„Silné nárazy spôsobili ohnutie pluhu a poškodenie častí rušňov. Vlakový personál musel prekážky na trati odstrániť, až potom mohli ďalej pokračovať v jazde. Uvedené prípady vandalizmu boli nahlásené polícii, ktorá prípady prešetruje,“ pripomenula Pavliková.

Ako dodala, vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. Pri náraze rušňa v plnej rýchlosti reálne hrozí vykoľajenie vlaku. „ŽSR prosia verejnosť, aby sledovala dianie na železnici a pri zistení niečoho podozrivého kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť,“ doplnila Pavliková.