Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Požiar lesa v Považskom Chlmci uhasili

Tri desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov likvidovali v pondelok od polnoci 23 mája 2016 požiar lesného porastu nad mestskou časťou Žiliny – Považský Chlmec. Lokalizovať sa im ho podarilo o pol šiestej ráno. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová. FOTO TASR - KR HaZZ v Žiline*** Local Caption *** zhorenisko Foto: TASR KR HaZZ v Žiline

Na likvidácii požiaru sa podieľali tri desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.

Žilina 23. mája (TASR) – Tri desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov likvidovali dnes od polnoci požiar lesného porastu nad mestskou časťou Žiliny – Považský Chlmec na ploche približne 400 x 800 metrov. Lokalizovať sa im ho podarilo o pol šiestej ráno a zlikvidovali ho po 13.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

K požiaru vyslali hasičov z hasičskej stanice v Žiline, ktorí prieskumom zistili, že horí tráva, kríky a oheň sa rozširuje aj na stromy. "K požiaru vyslali aj hasičov zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, z hasičskej stanice v Bytči, v Kysuckom Novom Meste a povolaní boli aj členovia dobrovoľných hasičských zborov Trnového a Rosiny," uviedla Ondrichová.