Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

VIDEO: Požiar v nemocnici na Mickiewiczovej ulici hasiči už uhasili

Hasiči zasahujú pri požiari v Univerzitnej nemocnici Bratislava - Staré mesto na Mickiewiczovej ulici v Bratislave 27. apríla 2016. Foto: TASR - MV SR

Niektorých pacientov hasiči evakuovali. Oheň vznikol podľa predbežných zistení vo fajčiarskej miestnosti pre psychiatrických pacientov.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Požiar v nemocnici na Mickiewiczovej ulici v Bratislave hasiči už zlikvidovali. Príčiny jeho vzniku a výška škody zatiaľ nie sú známe. Pre TASR to uviedli z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Oheň vznikol podľa predbežných zistení vo fajčiarskej miestnosti pre psychiatrických pacientov, informovala v písomnom stanovisku Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB). Pacientov, lekárov i zdravotníkov priamo z oddelenia evakuovali z bezpečnostných dôvodov. Hasiči vypratali i vedľajšie oddelenia, do ktorých sa dostal dym. Celkovo mali evakuovať do 100 ľudí.



Podľa UNB nikto neutrpel zranenie. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre pacientov nemocnica zabezpečuje v plnom rozsahu. Fajčiareň je podľa UNB zriadená v súlade so zákonom, na základe výnimky.
Hasiči zasahujú pri požiari v Univerzitnej nemocnici Bratislava - Staré mesto na Mickiewiczovej ulici v Bratislave 27. apríla 2016.
Foto: TASR - MV SR


Fajčiareň je podľa UNB zriadená v súlade so zákonom, na základe výnimky. "Vedenie nemocnice situáciu monitoruje a poskytuje súčinnosť hasičom," dodala UNB v písomnom stanovisku.