Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

POŽIAR V BUDATÍNSKEJ LEHOTE: Škoda je vyše milión eur

Snímka z miesta požiaru. Foto: Facebook - Polícia SR Žilinský kraj

Na mieste zasahujú hasičské jednotky, polícia zabezpečuje miesto udalosti a dohliada na verejný poriadok.

Kysucké Nové Mesto 25. augusta (TASR) - V mestskej časti Kysuckého Nového Mesta Budatínska Lehota horí kultúrny dom. Informovala o tom žilinská polícia na sociálnej sieti.

Na mieste zasahujú hasičské jednotky, polícia zabezpečuje miesto udalosti a dohliada na verejný poriadok.

"Po dohasení požiaru budeme vykonávať ďalšie potrebné úkony," informuje polícia.




HaZZ: Požiar kultúrneho domu v Budatínskej Lehote spôsobil škodu za milión eur



Požiar kultúrneho domu v mestskej časti Kysuckého Nového Mesta Budatínska Lehota už hasiči lokalizovali. Spôsobil škodu viac ako milión eur. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Michal Kypus.

"Požiar podkrovia a strechy kultúrneho domu ohlásili krátko po štvrtej hodine ráno. Hasiči s dýchacími prístrojmi násilím vstúpili do budovy a prehľadali priestory. Nenašli žiadne osoby. Keďže sa začala prepadávať strecha, veliteľ zásahu stiahol jednotku z objektu a hasenie ešte stále prebieha z exteriéru," povedal hovorca.

Ako dodal, na miesto povolali expertíznu skupinu z Bratislavy na vyšetrenie príčin vzniku požiaru. Na mieste sú aj policajní vyšetrovatelia.

"Pri likvidácii požiaru zasahuje 25 profesionálnych hasičov s desiatimi kusmi techniky z Kysuckého Nového Mesta, Čadce a zo Žiliny, príslušníci Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dvaja domáci dobrovoľní hasiči," doplnil Kypus s tým, že požiar je lokalizovaný a okolitým objektom nehrozí žiadne nebezpečenstvo.