Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Požiar v budove Lekárskej fakulty UPJŠ nespôsobil väčšie škody

Zhorená miestnosť na Univerzite P.j. Šafárika v Košiciach. Foto: TASR

Horelo v prázdnej a uzatvorenej kancelárii na dekanáte, ktorá bola nedávno odovzdaná stavebnej firme kvôli realizácii zateplenia západnej strany III. sekcie budovy teoretických ústavov.

Košice 29. septembra (TASR) - Pri požiari v budove Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach vo štvrtok (28.9.) podvečer nedošlo podľa vedenia fakulty k väčším škodám. TASR o tom dnes informovala PR manažérka fakulty Jaroslava Oravcová.

Podľa jej slov, horelo v prázdnej a uzatvorenej kancelárii na dekanáte, ktorá bola nedávno odovzdaná stavebnej firme kvôli realizácii zateplenia západnej strany III. sekcie budovy teoretických ústavov.

"Príčiny požiaru sú v štádiu vyšetrovania a vyčíslené zatiaľ neboli ani vzniknuté hmotné škody, no včasným zásahom hasičov sa podarilo predísť poškodeniu väčšieho rozsahu. Taktiež k zraneniu osôb, ktoré sa v čase požiaru nachádzali v objekte, našťastie nedošlo," informovala Oravcová.

Ako ďalej uviedla, na miesto požiaru prišli v priebehu večera rektor UPJŠ Pavol Sovák, dekan Lekárskej fakulty (LF) Daniel Pella, predseda akademického senátu UPJŠ LF Peter Jarčuška, ako aj ďalší členovia vedenia fakulty, ktorí sa presvedčili o tom, že osoby evakuované z budovy neutrpeli pri požiari, ani následnom zadymení niektorých priestorov budovy žiadne zranenia.

"Hasičom a polícii boli poskytnuté všetky potrebné informácie a súčinnosť, pričom predstavitelia univerzity a fakulty vyjadrili nádej, že sa príčiny požiaru podarí čím skôr objasniť. Keďže nepríjemná udalosť sa stala v kancelárskych priestoroch a ku škodám väčšieho rozsahu nedošlo, výučba na Lekárskej fakulte UPJŠ nebola nijako ohrozená," dodala Oravcová s tým, že dnes sa vyučovalo v štandardnom režime s výnimkou niekoľkých posluchární III. sekcie, v ktorých bolo ešte cítiť zadymenie.