Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Požiar v Gaderskej doline hasí viac ako 50 hasičov

Hasiči už niekoľko hodín zasahujú 19. októbra 2018 pri požiari hrabanky lístia a koreňového systému v lese v Gaderskej doline, v katastri obce Blatnica (okres Martin). TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Požiar vo veľmi nedostupnom teréne podľa nej pretrváva už niekoľko hodín, pričom hasiči sa na miesto nedostali so žiadnou hasičskou technikou a hasia pomocou genfovakov. Foto: TASR/ HaZZ

Požiar vypukol vo veľmi nedostupnom teréne vo štvrtok (18. 10.) v nočných hodinách a doposiaľ zasiahol plochu približne 5,5 hektára.

Blatnica 20. októbra (TASR) – Požiar v neprístupnom lesnom teréne v Gaderskej doline neďaleko Martina sa momentálne snaží zlikvidovať viac ako 50 hasičov. Dva vrtuľníky z letiek ministerstva vnútra a ministerstva obrany nemohli pre nepriaznivé počasie vzlietnuť.

Hasiči už niekoľko hodín zasahujú 19. októbra 2018 pri požiari hrabanky lístia a koreňového systému v lese v Gaderskej doline, v katastri obce Blatnica (okres Martin). TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Požiar vo veľmi nedostupnom teréne podľa nej pretrváva už niekoľko hodín, pričom hasiči sa na miesto nedostali so žiadnou hasičskou technikou a hasia pomocou genfovakov.
Foto: TASR/HaZZ


Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, profesionálnym hasičom z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí Stred a Východ a príslušníkom z hasičskej stanice v Martine pomáhajú už aj dobrovoľní hasiči z obcí Kláštor pod Znievom, Mošovce, Blatnica, Ďanová a členovia MHZ Martin- Priekopa.

Požiar vypukol vo veľmi nedostupnom teréne vo štvrtok (18. 10.) v nočných hodinách a doposiaľ zasiahol plochu približne 5,5 hektára.