Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

POZOR: Tieto cesty sú neprejazdné alebo uzavreté

Foto: TASR

Výjazd na diaľnicu D1 z Prešova po Široké bude na deväť dní uzavretý. Pre dopravnú nehodu je zas neprejazdná Vinohradnícka ulica smerom do Bratislavy.

Prešov 26. júla (TASR) – Výjazd na diaľnicu D1 z Prešova v smere na Levoču bude od 29. júla uzavretý na deväť dní. S obmedzením je potrebné počítať v termíne od soboty 29. júla od 5.00 h do pondelka 7. augusta rovnako do 5.00 h. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) pristúpi k čiastočnej uzávere diaľnice D1, ľavého jazdného pásu v úseku Prešov, západ – výjazd Široké v smere na Levoču pre práce na stavbe diaľnice D1 Svinia-Prešov, západ, dobudovanie križovatky Prešov-západ. Informovala o tom Zuzana Teplická z odboru marketingu a služieb verejnosti NDS.

„Počas čiastočnej uzávery v uvedenom úseku diaľnice D1 odstránime semafor na vjazde, respektíve výjazde na diaľnicu z Prešova, zrekonštruujeme asfaltové vrstvy nájazdovej rampy diaľnice, pribudne nové vodorovné dopravné značenie, osadíme nové zvislé dopravné značky a upravíme cestu I/18,“ uviedla Teplická.

Výjazd z Prešova po najbližší výjazd na diaľnicu v smere na Levoču, ktorý je v obci Široké, povedie po ceste I/18. Diaľnica v smere od Levoče do Prešova bude v prevádzke bez obmedzenia. Vjazd do Prešova z cesty I/18 zo smeru Malý Šariš a z cesty II/546 v smere z Cemjaty bude cez kruhový objazd po novovybudovanej vetve križovatky.

Ukončenie celej stavby D1 Svinia – Prešov, západ, dobudovanie križovatky Prešov, západ podľa Teplickej stihnú v stanovenom termíne v októbri tohto roka.

Pre dopravnú nehodu je neprejazdná Vinohradnícka ulica smerom do Bratislavy



V bratislavských Podunajských Biskupiciach je v súčasnosti pre dopravnú nehodu neprejazdná Vinohradnícka ulica, a to v úseku od križovatky od obce Miloslavov smerom do Bratislavy. V opačnom smere, teda z Bratislavy do Miloslavova je cesta prejazdná. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Dopravné obmedzenia si vyžiadala ranná dopravná nehoda dvoch osobných áut, ktorá sa stala krátko pred 7.30 h. Pri nehode sa podľa doterajších informácií žiadne osoby nezranili. "Vodičov vyzývame, aby sa v uvedenom úseku riadili pokynmi hliadok Policajného zboru, prípadne na prejazd využili v rámci možností alternatívnu trasu," dodal Szeiff.