Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pracovníci diplomacie upevňujú vzťahy na bedmintonovom turnaji

Na archívnej snímke Milan Lopašovský, honorárny konzul Juhoafrickej republiky (JAR) na Slovensk. Foto: TASR/Branislav Račko

Organizátorom podujatia je Veľvyslanectvo Čínskej ľudovej republiky v SR, Veľvyslanectvo Indonézskej republiky a Konzulát Juhoafrickej republiky.

Bratislava 28. apríla (TASR) – Tri desiatky pracovníkov diplomacie z deviatich krajín, napríklad z Malajzie, Japonska, Veľkej Británie či Čile, si v sobotu v hlavnom meste zmerajú svoje sily v bedmintone. V bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC) sa totiž koná prvý ročník Diplomatického turnaja v bedmintone. Ten nadväzuje na niekoľkoročnú tradíciu diplomatických turnajov v tenise.

"Keďže sa v posledných rokoch tenisový turnaj nekonal, radi sme obnovili tradíciu neformálneho stretávania sa a komunikácie v diplomacii. Navyše spojeného s pohybom a prevenciou voči rôznym ochoreniam," uviedol pre TASR Milan Lopašovský, honorárny konzul Juhoafrickej republiky (JAR) na Slovensku. Pohyb je podľa neho nutný ako kompenzácia nezdravého sedavého životného štýlu. "A zároveň neformálne stretnutia ozdravujú diplomatické vzťahy," doplnil Lopašovský.

Organizátorom podujatia je Veľvyslanectvo Čínskej ľudovej republiky v SR, Veľvyslanectvo Indonézskej republiky a Konzulát Juhoafrickej republiky. K spolupráci prispel aj Slovenský olympijský výbor, Slovenský zväz bedmintonu či Klub honorárnych konzulov v SR. "Predpokladajú sa i súťaže v iných, relatívne nenáročných športoch, ako sú napríklad stolný tenis, beh, futbal," dodal Lopašovský.