Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Právna analýza posúdi vhodnosť lokalít pre novú nemocnicu v Bratislave

Univerzitná nemocnica Bratislava Foto: TASR

Rezort zdravotníctva uzavrel zmluvu na jej vypracovanie so spoločnosťou Ružička Csekes. Za analýzu, ktorá právne posúdi výhodnosť lokalít Rázsochy a Ružinov, zaplatí maximálne 53.880 eur s DPH.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Vhodnosť lokalít pre výstavbu novej univerzitnej nemocnice v Bratislave má posúdiť právna analýza. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR uzavrelo tento mesiac zmluvu na jej vypracovanie so spoločnosťou Ružička Csekes. Za analýzu, ktorá právne posúdi výhodnosť lokalít Rázsochy a Ružinov, MZ zaplatí maximálne 53.880 eur s DPH.

V prípade lokality Rázsochy, kde sa nemocnica začala stavať v minulosti, má analýza zhodnotiť napríklad riziko nepredĺženia lehoty na výstavbu, prípadné riziká nového stavebného konania, ale aj možný dosah súdnych sporov s pôvodnými vlastníkmi pozemkov v prípade, že sa stavať nebude. Ako ďalej vyplýva zo zverejnenej zmluvy, pri lokalite Ružinov sa má napríklad posúdiť možnosť výstavby vo väzbe na súčasný územný plán Bratislavy.

Nemocnica sa pôvodne mala realizovať ako PPP projekt na Patrónke. PPP projekt rozbehla predchádzajúca vláda Roberta Fica (Smer-SD), k podpisu zmluvy však nedošlo. Ministerstvo teraz od tohto plánu upustilo, jeho návrh musí ešte schváliť vláda. Nové riešenie výstavby by mal minister Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) predložiť do konca marca 2017.