Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Prázdniny západu sú pre podnikateľov v Terchovej druhým zlatým týždňom

Na ilustračnej snímke obec Terchová Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Vzácnou návštevou lyžiarskeho strediska bolo podľa jeho majiteľa 35 detí z detských domovov prostredníctvom nadácie Úsmev ako dar.

Terchová 29. februára (TASR) - Prázdniny západného Slovenska sú pre terchovských podnikateľov v cestovnom ruchu druhým zlatým týždňom po období od Vianoc do Silvestra. Pre TASR to povedal majiteľ lyžiarskeho strediska Ski Gavurky v Terchovej a podnikateľ v cestovnom ruchu Jozef Mičo.

"Druhý týždeň prázdnin bol z pohľadu návštevnosti Terchovej veľmi dobrý. Zo začiatku nám trošičku neprialo počasie, ale od polovice týždňa sa vyčasilo. A podmienky na lyžovačku a na turistiku boli fantastické. Takže všetci, ktorí odtiaľto na konci týždňa odchádzajú, odchádzajú s nadšením. A väčšina z nich s presvedčením, že sa do Terchovej vráti," uviedol Mičo.

Doplnil, že vzácnou návštevou lyžiarskeho strediska bolo 35 detí z detských domovov prostredníctvom nadácie Úsmev ako dar. "Ubytovali sa v škole v prírode a ostatné – lyžovanie, stravovanie, požičovňa lyží, inštruktori, bolo v našej réžii. V piatok (26.2.) sme mali rozlúčkový večer a musím povedať, že bolo čo robiť, aby slzy nebehali po tvári. Ich pohľad a úsmev bol viac ako všetky peniaze, ktoré by človek zarobil, keby mal iných klientov," zdôraznil Jozef Mičo.

Na prázdninový týždeň Stredoslovákov sú podľa neho v stredisku Ski Gavurky vleky pripravené. "Na piatok (4.3.) sú naplánované preteky pre deti a muzička v kolibe. V podstate všetky veci, ktoré sa uchytili a ľudia na ne pozitívne reagovali počas minulého týždňa, budú aj tento týždeň," dodal Mičo.