Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Pre podozrenie z úniku nebezpečnej látky evakuovali výrobnú halu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Pre podozrenie z úniku nebezpečnej látky evakuovali dnes predpoludním výrobnú halu firmy Magneti Marelli Slovakia v Priemyselnom parku v Kechneci v okrese Košice - okolie.

Kechnec 19. marca (TASR) – Pre podozrenie z úniku nebezpečnej látky evakuovali dnes predpoludním výrobnú halu firmy Magneti Marelli Slovakia v Priemyselnom parku v Kechneci v okrese Košice - okolie. Na nevoľnosť sa sťažovali celkovo štyria ľudia, ktorých zdravotníci previezli do košickej nemocnice. Prítomnosť nebezpečnej látky však merania nepotvrdili.

Na mieste zasahovali po 9.30 h hasiči z Čane, ktorí vypomáhali pri ošetrení a evakuácii. "Naša jednotka odvetrala a skontrolovala priestory objektu, nenamerali sme žiadne zvýšené hodnoty nebezpečných látok," uviedol pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Tomáš Berzetei.

Na miesto prišli aj príslušníci Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany z Jasova, ani oni však podľa informácie od hasičov nenamerali nebezpečné látky. Zatiaľ sa tak nevie, čo mohlo spôsobiť zdravotné problémy pracovníkov.

Do Nemocnice Košice – Šaca priviezli štyroch pacientov s podozrením na otravu oxidom uhoľnatým. "U žiadneho z nich sa pri meraniach našich lekárov nepotvrdila prítomnosť oxidu uhoľnatého. Všetci boli následne prepustení do ambulantnej starostlivosti," uviedla pre TASR PR a marketingová manažérka nemocnice Monika Murová.

Celkovo bolo podľa hasičov evakuovaných zhruba 300 zamestnancov, krátko popoludní po dohode s vedením spoločnosti boli pustení späť do prevádzky firmy. Spoločnosť Magneti Marelli sa zameriava na dizajn a výrobu vysoko-technologických systémov a komponentov pre automobilový sektor.