Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Pre pretrvávajúci výskyt medveďa v okolí Lučenca umiestnili fotopasce

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Situáciu podľa samosprávy monitorujú ochranári.

Lučenec 18. júla (TASR) - Mesto Lučenec upozorňuje obyvateľov na pretrvávajúci výskyt medveďa hnedého v okrajovej časti intravilánu a v extraviláne mesta. Na hlásených miestach výskytu medveďa ochranári rozmiestnili fotopasce. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke.

Na výskyt medveďa hnedého mesto upozornilo ešte začiatkom júla, spozorovaný bol v blízkosti mestských lesov, vo Vinici či v záhradkárskej osade nad Opatovou. Samospráva pre pretrvávajúci výskyt medveďa vyzýva obyvateľov, aby zvýšili opatrnosť pri pohybe v lesoch v okolí Lučenca, v predmetných lokalitách boli vyvesené aj oznamy s upozornením.

"Správa Chránenej krajinnej oblasti Cerová vrchovina a Zásahový tím Štátnej ochrany prírody SR zabezpečili inštaláciu fotopascí na predtým hlásených miestach výskytu medveďa, pričom aktuálne zabezpečujú aj inštaláciu fotopascí v lokalite nad Opatovou," priblížilo mesto.

Situáciu podľa samosprávy monitorujú ochranári. V prípade spozorovania medveďa môže verejnosť kontaktovať zásahový tím na čísle 0903 201 879 alebo mestskú políciu na čísle 159.