Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Čunovo, Bezenye a Jarovce by mohli spolupracovať v oblasti turizmu

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na seminári, ktorý pripravil Euroregión dunajskej iniciatívy v spolupráci s Chorvátskym kultúrnym zväzom na Slovensku, predstavili svoje možnosti v cestovnom ruchu zástupcovia troch obcí.

Bratislava 9. marca (TASR) – Starosta maďarskej prihraničnej obce Bezenye Róbert Kammerhofer je presvedčený, že ak sa obce v maďarskom a slovenskom prihraničnom regióne spoja, dosiahnu v snahe rozvinúť ekonomiku svojho regiónu oveľa viac, ako keď budú osamotené. Starosta to povedal dnes na seminári o možnostiach cestovného ruchu a regionálneho rozvoja v slovensko-maďarskom prihraničnom regióne v bratislavskej mestskej časti Čunovo.

"Myslím si, že my v tomto regióne okolo Bratislavy sa môžeme slobodne stretávať, takže obce by mali vzájomne spolupracovať na jednom projekte s ponukou turistiky, pričom každý ponúkne, čo má. Jedni majú rieky, iní divokú vodu, gastronómiu, jazdectvo, cyklotrasy," povedal pre TASR starosta Kammerhofer, ktorý ovláda chorvátsky, maďarský, nemecký aj slovenský jazyk.

Na seminári, ktorý pripravil Euroregión dunajskej iniciatívy v spolupráci s Chorvátskym kultúrnym zväzom na Slovensku, predstavili svoje možnosti cestovného ruchu zástupcovia Čunova, Bezenye a Jaroviec. Pohľad do dejín prihraničného regiónu predstavil historik Jozef Klačka a za maďarskú stranu Zsuzsa Türi. Podujatie sa konalo v rámci projektu REPA – regionálne partnerstvá ako základ aktívnej cezhraničnej spolupráce, ktoré podporilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.