Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Pre únik čpavku z chladničky evakuovali školu, zasahovali aj hasiči

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Pred príchodom hasičov na miesto udalosti riaditeľ základnej školy nariadil evakuáciu 320 žiakov a zamestnancov základnej školy na voľné priestranstvo. Nikto nebol ohrozený.

Rimavská Sobota 12. júna (TASR) - Únik čpavku z poškodenej chladničky v jedálni Základnej školy Dr. V. Clementisa v Rimavskej Sobote si v pondelok (11.6.) nevyžiadal žiadne zranenia, ani nikoho neohrozil.

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného Zboru v Banskej Bystrici Erik Piater, udalosť okrem hasičov prešetrujú zamestnanci Obvodného úradu životného prostredia, výjazdová skupina Civilnej ochrany, posádka zdravotnej záchrannej služby a príslušníci polície.

Prostredníctvom tiesňovej linky ohlásili v pondelok hasičom únik čpavku v školskej jedálni. Do vzduchu sa dostal z pokazenej chladničky.

"Na miesto udalosti boli vyslané dva kusy techniky a päť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Rimavskej Sobote. Po príchode na miesto zásahu nariadil veliteľ ohraničiť miesto udalosti. Hasičom nariadil vystrojiť sa dýchacími prístrojmi, vyhľadať konkrétne miesto úniku nebezpečnej látky a zároveň pomocou analyzátora nebezpečných látok analyzovať koncentráciu nebezpečných látok v ovzduší," uviedol Piater.

Príslušníci hasičského zboru počas zásahu zistili, že v chladiacom systéme poškodenej chladničky sa nachádza freón. Následne priestor školskej jedálne odvetrali pomocou prenosných ventilátorov za neustálej analýzy koncentrácie nebezpečných látok v ovzduší a pomocou vodnej hmly zrážali výpary uniknutej látky, aby tak znížili jej koncentráciu v ovzduší. Chladničku vyniesli na voľné priestranstvo, dodal hovorca.