Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Prechádzka Trenčínom so sprievodcom bude o významných návštevách

Na archívnej snímke výhľad na mesto Trenčín z Mestskej veže. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prechádzka mestom so sprievodcom sa začne v sobotu o 16.00 h pri Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí v Trenčíne.

Trenčín 30. septembra (TASR) – Významným návštevám Trenčína v minulosti a zaujímavým udalostiam bude venovaná pravidelná sobotná (1. 10.) Prechádzka mestom Trenčín so sprievodcom. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Účastníci prechádzky sa podľa nej dozvedia, kto pomáhal pri príprave kráľovských zásnub na Trenčianskom hrade, aký dôležitý predmet bol uschovaný na Mierovom námestí pred 400 rokmi či pri akej príležitosti sa odohral prvý futbalový zápas.

"Trenčín v minulosti svojou prítomnosťou poctilo viacero zaujímavých osobností. Vďaka jeho strategickej polohe sa naše mesto využívalo aj ako miesto diplomatických rokovaní. Niektoré návštevy však neboli iba radostnou udalosťou, ale priniesli obyvateľom ťažké chvíle," doplnila hovorkyňa.

Prechádzka mestom so sprievodcom sa začne v sobotu o 16.00 h pri Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí v Trenčíne.