Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Pred mestským úradom v Liptovskom Mikuláši osadia na parkovisko závory

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Spustenie nového parkovacieho systému pred mestským úradom plánuje radnica už toto leto.

Liptovský Mikuláš 4. marca (TASR) - Liptovskomikulášska mestská samospráva plánuje v tomto roku zmeniť parkovací systém pred budovou mestského úradu. Parkovisko je totiž neustále preplnené. Problémom sú pravdepodobne motoristi, ktorí na ňom parkujú, aj keď si idú do mesta vybaviť úplne iné záležitosti.

Podľa vedúceho odboru životného prostredia a dopravy Gabriela Lengyela nejde v tomto prípade o spoplatnenie parkovania. "Cieľom nie je výber poplatkov. Zmenou chceme dosiahnuť, aby parkovisko prioritne a bezplatne slúžilo najmä stránkam mestského úradu, teda aby na ňom neparkovali vodiči, ktorí nie sú v čase parkovania klientmi mestského úradu a ostatných organizácií v budove," povedal pre TASR.

Nový parkovací systém zabezpečí osadenie závor, závorových automatov a indukčných detektorov. Pri vstupe vozidla na parkovisko vydá automat vodičovi parkovaciu kartu. "Stránky mestského úradu a ostatných rezidentov budú mať parkovanie bezplatné. Pri odchode si kartu odblokujú na vrátnici, následne budú mať do desiatich minút od odblokovania umožnený bezplatný výjazd z parkoviska," doplnil Lengyel.

Ostatní záujemcovia o parkovanie budú mať podľa neho parkovanie spoplatnené hodinovou sadzbou s možnosťou platby do automatovej pokladne pred odchodom z parkoviska. "Cena za parkovanie pre takýchto vodičov bude taká, aby sa im neoplatilo toto parkovisko pre svoje potreby využívať," dodal vedúci odboru životného prostredia a dopravy na liptovskomikulášskom mestskom úrade. Spustenie nového parkovacieho systému pred mestským úradom plánuje radnica už toto leto.