Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Colníci na Kysuciach zmarili žene Vianoce, zhabali jej značkový tovar

Trnavskí colníci v Dunajskej Strede pri dovoze tovaru odhalili 8160 napodobenín ochranných známok. Foto: TASR/Colný úrad v Trnave

Tovar podľa vizuálnych znakov nespĺňal kritériá originality a chýbali k nemu aj doklady o nadobudnutí.

Žilina 27. decembra (TASR) – V rukách žilinských colníkov skončili pred Vianocami značkové kabelky, šály, topánky, čižmy aj peňaženky, ktoré zadržali na Kysuciach pre podozrenie, že ide o falzifikáty. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) v Žiline Božena Chríbiková.

Darčeky na Vianoce si podľa nej pre príbuzných objednala cez internetový obchod žena z Čadce. "Podľa jej brata, ktorého počas jazdy na Kysuciach zastavila hliadka žilinských colníkov, si ich odložila u sestry v Česku, odkiaľ ich mal práve on previezť na Slovensko. Išlo o väčšie množstvo značkových vecí zbalených v nákupných taškách," uviedla Chríbiková.

"Pri prehliadke batožinového priestoru vozidla, kde sa tovar nachádzal v čase kontroly, colníci zistili, že ide o kabelky, šály, topánky, čižmy aj peňaženky rôznych značiek. Tovar podľa vizuálnych znakov nespĺňal kritériá originality a chýbali k nemu aj doklady o nadobudnutí," doplnila hovorkyňa žilinských colníkov.

Pre podozrenie, že ide o falzifikáty, colníci tovar zaistili. "Ak sa potvrdí, že veci boli neoprávnene označené ochrannými známkami, budú zničené," dodala Chríbiková.